Lezen is leuk, lezen verrijkt

De Bukbieb is gebaseerd op het Amerikaanse initiatief 'Little Free Library'. Het concept is er razend populair en bewijst al jaren zijn nut en positieve effect.

"A library outranks any other one thing a community can do to benefit its people. It is a never failing spring in a desert”.

Andrew Carnegie - (1835-1919 Staalmagnaat en filantroop)

Lezen is leuk

Met de Bukbieb willen we ook in Nederland meer mensen laten kennismaken en genieten van boeken. De Bukbieb is namelijk een laagdrempelige manier om mensen een boek te laten pakken en aan het lezen te krijgen. Het begint met leesplezier, maar al lezende wordt de geletterdheid én de intellectuele en culturele kennis vergroot.

Sociale samenhang

De kracht van de Bukbieb zit 'm ook in de versterking van de sociale cohesie en de gemeenschapszin: samen verantwoordelijk zijn en voelen voor de Bukbieb en het delen van leeservaringen (en plezier). Een Bukbiebcommissie van buurtbewoners kan helpen om die doelstellingen van de Bukbieb te bereiken.

Duurzaam en delen

Door de Bukbieb krijgen boeken een tweede, derde of vierde leven. Dat is mooi uit oogpunt van duurzaamheid. En past ook prima in de trend van meer delen met elkaar; delen van ervaringen, ideeën en van producten!